myquin (myquin) wrote,
myquin
myquin

Маджара

Вчера сделала маджару http://ulay.livejournal.com/777198.html по рецепту ulay
Ну что вам сказать? Даже мои привереды , которые ни чичевицу, ни жаренный лук не любят, сказали, что очень вкусно. מג'דרה אליפות
הסוד למג'דרה מעולה הוא לא באורז ולא בתבלינים, אלא דווקא בבצל המטוגן. אז אל תתביישו לשים הרבה ממנו. ממש ממש הרבה
יאיר ברטשפיז | לחם עבודה: בלוג בוטיק לקולינריה | פורסם 07/10/13
זמן עבודה
חצי שעה
זמן הכנה
שעתיים
רמת קושי
כל אחד יכול
כשרות
כשר פרווה
40193,757
המרכיבים של מג'דרה הם די פשוטים: בצלים לבנים חתוכים לרצועות, עדשים שחורות קטנות (זן פלא - העדשים הכי טעימות ובמרקם הכי טוב שיש) ואורז. אני מכין עם בסמטי ומאוד מרוצה מהתוצאה. רק אל תטעו - האורז והעדשים חשובים במג'דרה, אבל הלב, הנשמה, הצבע, הטעם - החומר שגורם לכם להתמכר - זה הבצל המטוגן. כמה שיותר בצל מטוגן, ככה המג’דרה טעימה יותר.
מרכיבים (6 מנות):

3 כפות שמן זית
6 בצלים גדולים (לא, זה לא יותר מדי)
1 כף סוכר
2 כוסות אורז בסמטי
1 כוס עדשים שחורות (לא שטופות)
4 כוסות מים
1 כף מלח
1 כף כמון
אופן ההכנה:

בסיר אורז חשמלי:



1. שמים את העדשים והמים בסיר האורז ומשרים למשך שעה. מוסיפים את האורז, המלח והכמון ומערבבים היטב. מפעילים את הסיר.

2. מטגנים את הבצלים במחבת רחבה עד להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.

3. כשהאורז מוכן מערבבים פנימה את הבצלים עם השמן של הטיגון.

בסיר רגיל:



1. משרים את העדשים כ-40 דקות ב-4 כוסות מים.

2. מטגנים את הבצלים בסיר גדול עד להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כדקה נוספת.

3. מוציאים את הבצל לקערה בעזרת כף מחוררת. מקפידים להשאיר את השמן בסיר.

4. מעבירים את העדשים עם מי ההשריה לסיר שבו טיגנו את הבצל.

5. מוסיפים את האורז, הכמון והמלח ומביאים לרתיחה.

6. מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מבשלים כ-20 דקות. אחרי הבישול מחכים עוד 10 דקות עם מכסה.

7. מוסיפים את הבצל מהקערה ומערבבים.



* המתכון באדיבות הבלוג לחם עבודה
Tags: Рецепт еды
Subscribe

  • В последнюю минуту

    Зажарила грибы , а с чем? Испеку картошку

  • Меренговый рулет

    Сделала меренговый рулет. Крем парвенные сливки. Внутрь еще хотела положить домашний киви мармелад.кисленький А он не застыл. Положила бананы. А…

  • Заварной крем

    Благодаря мастер классу Марии Селининой на ютьюб https://youtu.be/WqgGv18KuY4 узнала ,что заварной крем вполне себе кошер леПесах. Запишу пропорции…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments